EDGE OF THE ABYSS - KINGS OF WAR SUMMER CAMPAIGN

4 september - 30 september 2017

Projekt AREA0510 presenterar nu tillsammans med vår samarbetspartner Game Maniacs årets stora begivenhet inom figurspelet Kings of War.

Du ska avgöra Manticas öde…
Under perioden 4 september – 30 september 2017 har du möjlighet att delta i speltillverkaren Mantics globala event ”Edge of the Abyss – Kings of War summer campaign 2017” – ett event där du som deltagare har möjlighet att påverka Manticas världskarta kommer att se ut i den nya utgåvan av Kings of War.

Sä här fungerar det
För att delta p detta event måste du vara fysiskt på plats där eventet pågår. I Sverige är det tre orter som valts ut som ”eventställen”. Dessa orter är Göteborg, Stockholm och Lidköping.

I Lidköping är det Lidköpings E – sportcenter som är ”spelstället”. I lokalen kommer det under eventperioden finnas allt du behöver för att delta.
Där kommer spelregler, kampanjregler, spelbord, terräng och andra tillbehör att finnas. Det enda du behöver ta med är någon att spela mot och din armé så klart.

När du och din motspelare spelat klart er match, rapporterar ni resultatet till personalen på Lidköpings E – sportcenter. Dessa kommer i sin tur att rapportera vidare till speltillverkare Mantic för att ligga till grund för en helt ny karta över Mantica, Kings of War – världen.

Korta fakta om eventet
Start: 4 september
Slut: 30 september
Plats: Lidköpings E – Sportcenter, Sockerbruksgatan 1, Entré E Lidköping
Kostnad: Fritt deltagande
Åldersgräns: Ingen

Eventet är öppet vardagar 10.00 – 21.00 0ch lördagar 10.00 – 18.00 under hela eventperioden.

Observera att det är bra om du tar med en egen Kings of War armé i storleken 750 – 1 000 poäng.

BAKGRUND OCH REGLER

Edge of the abyss är en global kampanj som kommer att se kartan över Mantica förändring, beroende på om det goda eller det onda segrar på slagfältet. Under sommaren 2017 samlar vi resultaten från strider runt om i världen, vilket innebär att du kan bestämma Manticas öde. Du hittar också helt nya hjältar, nya enheter, formationer och mer för att få dina spel från Kings of War till liv.

Nya hjältar
Regler och bakgrund för 14 nya levande legender från fraktioner över hela Mantica, från Artakl Gekkotah Clutch Warden till Dravek, Abyssal Dwarf Iron Caster, kan dessa hjältar vara med i dina styrkor under kampanjen.
Nya formationer
Kombinera vissa enheter i strid mot en bonus på bordet. Dessa formationer skapades av Kings of War Rules Committee och bygger på den befintliga bakgrunden för varje ras.

Nya scenarier
Kämpa i olika slagfält över Mantica, från Elven Twilight Glades till avgrundens kant! Dessa specialiserade scenarier satte scenen för kampanjens svängande strider.

Ny värld
Du kan spela in dina resultat under kampanjen genom Beasts of War. Baserat på dessa resultat kommer Mantics värld att förändras!

Edge of the Abyss Summer Campaign kan verka som en lång väg just nu men nu är det dags att börja planera din armé. Kommer du att gå för en ond armé och försöka riva Mantica ifrån varandra eller kommer du att försvara det från förstörelse? Över på Mantic Blog igår såg de kort på bakgrunden av sommarkampanjen och pratade om de nya karaktärerna som kommer att introduceras. Idag ser de lite mer på sommarkampanjens regler.
SOMMARKAMPPAIGNREGLER
För det första är det viktigt att notera att reglerna / speciella förmågor i avgrundens kant är utformade för att användas i sommarkampanjspel. De är inte turneringslagliga (om inte TO vill inkludera några av tecknen / reglerna) och de ersätter inte några befintliga Kings of War-regler.
Faktum är att de är helt frivilliga! Om du vill spela ett vanligt spel Kings of War under sommarkampanjen, fortsätt sedan. Men om du vill ha några fler "tematiska" regler, så är det här att ta dem för en provkörning. Kungskrigets reglerkommitté spenderade flera månader att utforma och anpassa dem efter att ha inspirerats av bakgrundsberättelserna för varje karaktär.
Det viktigaste är att vi vill att människor ska ha roligt när de spelar i sommarkampanjen. Mantic vill att folk ska komma ihåg viktiga strider när de skakade en seger för bra i sista minuten eller deras hjälte överlevde en desperat kamp mot en motståndare. Så, kom ihåg det när du läser om några av de nya enheterna / reglerna nedan!

Eckter är den nya Placoderm Defender hjälten. Hans rustning är utomordentligt tjock, vilket gör honom till en hård motståndare.
KONSTALLATIONER
Edge of the Abyss-kampanjen är en episk kampanj där Manticas armar marscherar till krig. Stora värdar av infanteri, kavalleri och krigsmaskiner skakar jorden själv när de går in i strid. Så vi ville uppmuntra spelare att skapa dessa stora krafter med en mängd olika enheter, vilket också kommer att se fantastiskt ut på bordet. Som ett resultat skapades idén om formationer!
Så, vad är en formation? Tja, det är en viss kombination av enheter som fungerar tillsammans och som ett resultat får en bonus om du tar dem i den angivna bildningen. Här är ett exempel på en dvärgformation:

Vägg av järn
Formationskostnad: 50
Enhetskostnad: 800
Totalt: 850
Formation Innehåller:
- 2x Bulwarkers Hordes
- 1x Ironclad Horde
- 1x King
Varje enhet i denna bildning beviljas järnlösnings specialregeln.
Som du kan se finns det en poängkostnad för att ta denna speciella bildning, men någon enhet i denna bildning får Iron Resolve specialregeln. För en nykomling till Kings of War, som vill delta i sommarkampanjen, är dessa formationer en bra grund för att bygga en armé.
Bedömning av några av kommentarerna på Kings of War Fanatics Facebook Group verkar det som att vissa människor är oroade över idén om formationer. Kom dock ihåg att de är frivilliga. Du kan chatta med din motståndare innan ett spel för att bestämma om du ska använda dem eller besluta på din lokala klubb om du kommer att inkludera formationer i dina kampanjspel. Vi vill uppmuntra så många människor att delta som möjligt och om formationer uppmuntrar någon att delta, då är det fantastiskt!

Magnilde är Varangur Hero som kommer att spela en roll i sommarkampanjen och ett nytt Dungeon Saga-äventyr.

NYA ENHETER
Igår talade Mantic om historierna bakom karaktärerna men de kommer också att ha unika regler också. Återigen, eftersom sommarkampanjen inte är utformad som en turneringsuppsättning regler, får Regelutskottet möjlighet att experimentera med några nya speciella regler eller tweak-statslinjer för att representera hjältarnas speciella förmågor.
Du kanske märker att han är väldigt annorlunda än den vanliga Centaur Chieftain. Också, någon som har spelat Kings of War Historical kommer att märka att den speciella förmågan "For Land and Lady" är faktiskt samma regel som William Wallace's Freedom! förmåga. Återigen presenterade sommarkampanjen regelutskottet möjligheten att föra in några regler från Kings of War Historical, vilket är en riktigt trevlig crossover.
Vid sidan om de nya hjältarna och formationerna presenterar Edge of the Abyss nya enheter som på något sätt är kopplade till hjälten. Den nya hjälten för Orcs har till exempel en förtrollad banner som fungerar som ett samtal till andra grönskinn, så fler och fler krigare flödar mot den. Detta har resulterat i den första ever Legion for the Orcs!
Vi är säkra på att du håller med om att utsikten över en Legion of Orcs är tillräcklig för att skicka frysningar genom även den mest härdade generalen. Det finns nya hjältar och enheter för 14 av kungarna av krigets arméer. Vem vet om de kommer att överleva för framtida kampanjer ?!
Tja, vi hoppas att du har haft en annan snygg titt på vad som händer i Edge of the Abyss sommarkampanj. Om du är inspirerad av möjligheten att delta, var noga med att kolla in arméerna som finns i din lokala butik eller på Mantic-webbplatsen . Plus, och behåll det här för dig själv, om du använder koden COUNTERCHARGE10 får du 10% rabatt på en kungskrigsarmé eller Mega Army . Eller gå in på www.Gamemaniacs.se hemsida för att främja din lokala återförsäljare.
Hämtad från Mantic Blog


Gilla och föj oss!
Instagram
Guldpartners
Sparbanksstiftelsen NLT
Silverpartners
Lidköpings kommun