Biljettsläpp och turneringar
2016-02-21 23:15

Planeringen inför Area 0510 den 29 april - 1 maj 2016 har under höst- och vinterhalvåret pågått för fullt. Under december hade man förköp av biljetterna under en begränsad tid, men nu är det dags att starta den ordinarie biljettförsäljningen av biljetter.

Förutom att locka personer som är aktivt engagerade i spelandet kommer det även finnas en rad olika biljetter till försäljning. För den aktive deltagaren finns LAN-pass (tillgång till dator- eller konsolplats), Lag-pass (tillgång till tävlingsarenan för hela sitt lag på 5 personer) eller helgpass (tillgång till evenemanget utan utrustning). För den som bara vill vara kvar över dagen går det utmärkt att lösa dagspass i dörren.

Inför biljettsläppet har projektet publicerat en rad nyheter och information kring vad som kommer att hända under helgen i slutet på april. Förutom e-sporttävlingar inom dator- och TV-spel kommer det även finnas en scen där lokala artister uppträder. I skrivande stund är det klart att DJ Altégo samt Hiphopgruppen SUAVE CREW är bokade till evenemanget. För att kunna erbjuda övernattande ungdomar och deras anhöriga god mat har projektet ingått samarbete med Restaurang Villa.

Fler nyheter av liknande karaktär kommer dagligen att publiceras fram till den 27 februari, och därefter med lite längre intervall. För att fira biljettsläppet kommer man anordna turneringar under dagarna 26-27 februari. I samarbete med Föreningen Nätet ifrån Mariestad kommer man arrangera en turnering i Counter-Strike som startar klockan 20.00. Dagen efter arrangeras två stycken turneringar på TV-spel i Super Smash Bros. På kvällen avgörs Counter-Striketurneringen.

Biljettsläppet sker klockan 12.00 både online och på Lidköpings E-sportcenter där även turneringarna hålls. Om man inte vill delta i någon av turneringarna finns det möjlighet att kolla på eller ta en fika i E-sportcentrets café.

Area 0510 är en del av Sparbanksstiftelsens satsning "Ungdomens år 2015-2016". Idén är att skapa ett nytt evenemang som samlar tävlingar, föreläsningar och workshops i bland annat datorspel, brädspel, Cosplay, Magic the gathering, TV-spel, Laser Tag osv. Evenemanget riktar sig både till de riktigt inbitna spelarna och de som bara är nyfikna vad spelvärlden har att erbjuda.

För ytterligare frågor:
Rasmus Lindell, Projektledare Area 0510, +46 708-69 51 29, rasmus@area0510.se


Prenumerera på pressreleaser

För att prenumerera på nya pressreleaser, ange din mail nedan:


Gilla och föj oss!
Instagram
Guldpartners
Sparbanksstiftelsen NLT
Silverpartners
Lidköpings kommun